В личен план близо две трети (63%) посочват, че членството в

...
В личен план близо две трети (63%) посочват, че членството в
Коментари Харесай

Тренд: 41% от българите смятат, че печелим от членството в ЕС, ...

В персонален проект близо две трети (63%) показват, че участието в Европейски Съюз им е донесло опция за свободно пътешестване, 33 на 100 от участниците в проучването признават, че имат техен непосредствен или родственик, който работи в членка на Европейския съюз, а 18% - че учи в европейска страна.

 

Това сочат изводите от социологическото изследване на  " Тренд "  на настройките на българите по отношение на политиките на Европейски Съюз в навечерието на изборите за Европейски парламент. Възложител на проучването е евродепутатът Сергей Станишев. То е представително за пълнолетното население на страната, като са извършени 1002 ефикасни изявленията с пълнолетни респонденти по метода на директно, полустандартизирано изявление " лице в лице " в интервала 12-19 април 2024 година

 

62% показват мнението, че битката с бедността и неравенствата би трябвало да бъде главен приоритет за Европейски Съюз.

Брюксел би трябвало да отделя повече пари за България, преди всичко за конкурентноспособност на стопанската система, считат 21% от интервюираните, а единствено % по-малко са хората, които желаят да има повече средства за трудова претовареност.

 

Попитани " Вие персонално чувствате ли се, или не се чувствате стопански и обществено по-сигурни от участието на България в Европейски Съюз ", 46 на 100 дават отговор негативно, а малко по-малко - 41%, признават, че се усещат по-сигурни.

.

45% настояват, че участието в Европейски Съюз ги кара да се усещат по-сигурни в актуалната геополитическа обстановка, а 39 на 100 са на противоположното мнение.

В същото време 64% се тормозят от въвличането на България във войната в Украйна при възможна ескалация, а 24% не се тревожат от сходно нещо. 41 на 100 от запитаните считат също по този начин, че Европейският съюз би трябвало да е водещ в търсенето на политическо решение за излаз от военния спор, до момента в който 32 на 100 не считат, че това би трябвало да е по този начин. 

 

Над две трети (67%) показват, че в идната акция в някаква степен е значимо за тях да чуят позициите на политическите партии по политиките на Европейски Съюз.

.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР